Eerste Belgische order voor Lagerwey

Lagerwey heeft een overeenkomst met het Belgische Fortech gesloten voor de levering van twee 2,5 megawatt-windturbines. Daarmee zet de Barneveldse windturbinefabrikant zijn eerste schreden op de Belgische markt.

De verkoop omvat twee L100-turbines met een ashoogte van 99 meter, die bij windpark Goeiende aan de 17 bij Zele zullen worden geplaatst. IJs en weder dienende zal het windpark eind dit jaar in bedrijf kunnen worden genomen. Sales director Ronald Boerkamp is een tevreden man: “Lagerwey is verheugd met dit eerste windproject dat wij mogen realiseren voor de Belgische markt. Wij zijn Fortech en Triodos Bank bijzonder erkentelijk voor hun ‘plezante’ samenwerking in dit project en het feit dat zij onze passie voor techniek, eenvoud en innovatie delen.”

Technologisch top

Chris Derde van Fortech zegt naar een windturbine op zoek te zijn geweest die ‘technologisch top’ zijn en zoveel energie als mogelijk binnen de vergunning kan produceren. “De Lagerwey-windturbine kwam als beste uit de vergelijking. We troffen bovendien een zeer geëngageerd team aan bij Lagerwey en waarden die we delen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *