Ampelmann ziet groei in Duitsland en opent kantoor in Hamburg

De Ampelmann E1000 is een van de meest gebruikte systemen in de offshore windsector (foto: Ampelmann)

Ampelmann, de Nederlandse fabrikant van systemen voor bewegingscompensatie in de offshore markt, heeft een vestiging in Hamburg geopend met het oog op de verdere groei van de Duitse offshore windsector.

Ampelmann verwacht een toename van de walk to work werkzaamheden bij offshore windprojecten, in het bijzonder aan de Duitse kust. Hamburg geldt als de centrale ‘hub’ voor dit soort projecten. Vandaar de keuze voor een vestiging in de grootste Duitse havenstad.

Het Duitse kantoor wordt geleid door Tim Börner, die is aangesteld als Business Development Manager Offshore Wind Germany. Hij werkte eerder vijf jaar voor Global Renewables Ship Brokers, waar hij zich ook focuste op de offshore windmarkt.

Friso Talsma, manager Sales en Business Support Offshore Wind bij Ampelmann: “Een recent rapport laat zien dat 2017 een recordjaar was voor investeringen in toekomstige windparken. Deze projecten zullen voor de komende jaren offshore-werknemers nodig hebben voor onderhouds- en inspectiewerkzaamheden. Onze systemen voor veilige personeeltransfers zijn bij uitstek geschikt voor dit werk, dus de timing was perfecte om een vestiging in Hamburg te openen.” (Bron: Maritiem Nederland)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *